Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kantarellsoppa

Annons

För 4 personer
40 minuter

1 liter färska kantareller
1 liten gul lök
smör och rapsolja
4-5 kvistar färsk timjan
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 tsk mild vitvinsvinäger
salt och peppar
3 msk vetemjöl
3 msk rumsvarmt smör

Att äta till:
Gott bröd, antingen vid sidan eller som stekta krutonger att strö över soppan.

Gör så här:
1. Rensa svampen noga. Skär den i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken. Låt svamp och lök svettas i ca 8-10 minuter i låg temperatur i en vid kastrull med 1 msk smör och lika mycket rapsolja.
2. Strö över finhackad timjan, tillsätt vatten samt 2 tärningar grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp för att sedan sjuda sakta i 20 minuter. Rör ihop rumstempererat smör och vetemjöl.
3. Tillsätt grädde och ge soppan ett uppkok. Red av med smör- och mjölblandningen, sänk värmen och låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons