Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapkummel med sparrissås

/

Annons

För 4 personer
20 minuter

600 g kapkummel

1 bunt grön sparris

salt och peppar, 3 msk vetemjöl

3 msk veteströbröd

smör och rapsolja

Till såsen:

nedre delen av sparrisen

1 ägg, 1 dl grädde

en knivspets cayennepeppar

salt

Till couscousen:

3 dl couscous

1 msk grönsaksbuljong i pulverform, 1 1/2 msk olivolja

1 msk hackad färsk koriander

100 g räkor

Gör så här:

1. Dela sparrisarna på mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och kör sparrisbitarna tillsammans med ägg och grädde till sås i mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.

2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp couscousen med olja och hackad färsk koriander. Vänd ner räkor just före servering.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd fisken i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt 2 minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. Lägg upp och garnera med späda blad och citron.

Mer läsning

Annons