Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kardemummakryddad äppelkaka

Annons

6 portionskakor
Till degen:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk strösocker
1 krm bakpulver
100 g smör
1 äggula
Till fyllningen:
150 g mandelmassa
1/2 tsk malen kardemumma
2 syrliga äpplen
Du behöver:
6 portionsformar/kakformar med cirka 8 cm i diameter
1. Kör samman vetemjöl, strösocker, bakpulver och smör till en grynig massa i matberedaren. Tillsätt ägggulan och kör lite till. Om nödvändigt får man ta ett par tag med händerna så degen går ihop. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
2. Arbeta samman mandelmassan med kardemumma. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
3. Smöra 6 små portionsformar/kakformar med cirka 8 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna. Fördela den smaksatta mandelmassan i formarna och toppa med äppelklyftor.
4. Grädda mitt i 175 graders ugn i cirka 12-15 minuter. Låt kakorna svalna något innan formarna lossas. Bjud kakorna med vaniljglass eller kyld, vispad grädde.

Mer läsning

Annons