Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karrégryta

Annons

För 4 personer
35 minuter
700 g fläskkarré i bit
2 gula lökar
1 påse frysta rotfrukter, ca 550 g
1 burk passerade tomater, ca 350 g
1 vitlöksklyfta
2 dl rödvin (om man vill)
1 1/2 msk konc. kalvfond
4-5 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
rapsolja och smör
Att äta till:
1/2 vitkålshuvud
1 msk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 dl kallt vatten

Gör så här:
1. Skär köttet i strimlor med drygt 1 centimeters sida. Skala och hacka de gula lökarna. Hacka timjan grovt.
Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja. Tillsätt gul lök, pressa i vitlöken och rör om. Efter någon minut är det dags för rotfrukter, passerade tomater, rödvin, kalvfond och timjan. Koka upp och sjud grytan 15-20 minuter.
2. Strimla vitkålen. Blanda dressing av salladskrydda, olja, vinäger och vatten. Slå dressingen över kålen och blanda.
3. Red av grytan med majsstärkelse löst i vatten och smaka av med salt och vitpeppar. Låt grytan sjuda i 5 minuter.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons