Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikärtsbiffar med myntayoghurt

Annons

För 4 personer
500 g kokta kikärter
2 ägg
2 msk vetemjöl
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
rapsolja
Till myntayoghurten:
3 dl turkisk yoghurt, 10 %
2 msk färsk mynta
1 msk färskpressad citron
salt
Att äta till:
3 vanliga morötter
2 gula morötter

Skala och skär morötterna i strimlor som förkokas några minuter i saltat vatten och sedan steks i olja. Kör kokade kikärter, färdiga på burk går bra, med gul lök och vitlök i matberedaren med kniven monterad. Avsluta med ägg, vetemjöl, salt och peppar. Forma 8 små biffar på mjölad bänk. Stek kikärtsbiffarna i rapsolja, cirka 2 minuter per sida.
Blanda yoghurt med hackad mynta, citronsaft och en nypa salt. Lägg upp kikärtsbiffarna på morötterna och bjud myntayoghurten till. Varm grönsak, gärna broccoli, kompletterar.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons