Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

Annons

3-4 stjälkar rabarber
cirka 1/2 dl jordgubbar
1/2 dl socker
1 tsk potatismjöl
Till pajdegen:
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 msk ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj, skala och skär rabarbern i bitar. Skölj jordgubbarna och dela dem i bitar.
Lägg bitarna av rabarber och jordgubbar i en pajform. Blanda ihop socker och potatismjöl och strö detta över bitarna i formen.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål, skär smöret i bitar och tillsätt detta. Har du en matberedare är det ju enklast att använda den för att få ihop en smulig massa. Om inte, använder du i stället rentvättade händer och arbetar ihop till en smuldeg. Tillsätt sedan sirapen och fortsätt att arbeta ihop degen. Den ska vara lite smulig när den är klar.
Fördela smulorna över rabarbern och jordgubbarna i formen och sätt in i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 20-25 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med grädde, vaniljsås eller glass till.

Mer läsning

Annons