Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapriga kakor med choklad

/
  • En knaprig kaka är aldrig fel. Går dessutom bra att frysa in och ta fram när kaksugetkommer.

Annons

Nu är skolorna igång och hösten börjar närma sig. Men jag hoppas vi får njuta av många fina och soliga dagar framöver, september brukar ju vara fin.

I dag blir det ännu en småkaka. En lättbakad chokladkaka med pärlsocker.

Använd två plåtar med bakplåtspapper på och lägg tre rullar på varje plåt. Kom ihåg att inte lägga dem för tätt eftersom de flyter ut en aning. Och när kakorna är färdiga måste du skära dem i bitar nästan direkt så de inte hinner stelna. Låt dem kallna ordentligt innan du lägger ner dem i burkar, annars blir dom bara sega och tråkiga. Dessa kakor ska ju vara porösa och knapriga. Och som vanligt kan du förstås frysa in dem.

Hör av dig till mig om du har något bra recept.

Maila till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons