Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapriga snittar med choklad i

/

Så kom då kylan. Nu när vi nästan hade bespetsat oss på att det snart skulle bli vår. Ja, ja det är ju ändå fortfarande vinter.

Annons

Men ljuset har i alla fall återvänt och det är nästan ljust när man cyklar i väg till jobbet på morgonen.

Som ni kanske märkt tidigare är jag förtjust i att baka sådant som går fort, vare sig det är muffins eller kakor.

Den här veckan slår jag till på ännu en kaksort som är hur lätt som helst att baka och dessutom otroligt god. Lagom chokladig och riktigt mör. Blanda bara ihop alla ingredienser till en smidig deg, rulla till längder och grädda. Kan det bli bättre?!

Jag fick ett mail från Birgitta Norin i Forsbacka som brukar läsa mina recept. Hon skriver angående förra veckans biskvier att hon förr brukade baka tårta med nougatfyllning åt Bodins bageri, eftersom herr och fru Bodin hade sommarstuga i Forsbacka, bredvid hennes dagmamma.

Då kom hon också på att deras biskvier är (eller var?!) dubbla med chokladfyllning emellan. När hon själv gör biskvier brukar hon dessutom pensla sina biskvier med chokladen i stället för att doppa dem. Bra tips!

Jag tar gärna emot fler bra baktips. Eller har du kanske önskan om något speciellt bakverk?

Maila till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons