Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokoskaka med chokladkräm

Annons

10-20 bitar

3 ägg

150 gram smör eller margarin

2 dl socker

7 dl kokosflingor

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm

250 gram choklad, använd det du gillar bäst, ljus eller mörk, eller blanda

1 dl vispgrädde

75 gram smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt sedan alla torra ingredienser och ha till sist i smöret.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 min. Låt kakan svalna helt.

Chokladkrämen

Gör så här:

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Smält smöret, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder.

Häll sedan den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget och rör tills all choklad har smält och du har en jämn smet.

Häll krämen över kakan i formen, jämna till och ställ svalt tills krämen har stelnat. Skär i bitar.

Mer läsning

Annons