Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokostoppar

Annons

30-40 kakor

50 g smör eller margarin

2 ägg

1,5 dl socker

200 g riven kokos (en påse)

ev lite rivet lime- eller citronskal

ev smält choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt sedan kokos och matfett. Riv eventuellt ner lite

lime- eller citronskal i smeten.

Låt nu gärna smeten svälla en stund så är det lättare att få kakorna toppiga.

Klicka ut smeten på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar, grädda kakorna i 175 grader i cirka tolv minuter.

Smält lite choklad och doppa kakorna när de är helt avsvalnade. Låt dem sedan stelna i kylen ett tag.

Kakorna går förstås bra att frysa.

Mer läsning

Annons