Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt ishavssej med confiterade tomater

Annons

För 4 personer
1 timme 15 minuter
800 g filé av ishavssej eller torsk från säkra bestånd
1 fiskbuljongtärning
Till tomaterna:
8 tomater
1 nypa flingsalt
1 tsk finhackad timjan
1 msk olivolja
Att äta till:
kokt potatis
ärtor
citron

Gör så här:
1. Skär tomaterna i 1 1/2 centimeter tjocka skivor som läggs på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ta inte med första och sista skivan. Salta försiktigt med flingsalt och torka tomaterna högt uppe i 150 graders ugn i cirka 1 timme.
2. Koka upp 1 liter vatten och en fiskbuljongtärning. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en kastrull. Slå på buljongen. Späd med vatten om det inte täcker. Sjud fisken 3-4 minuter under lock. Låt den dra någon minut i buljongen vid sidan av spisen innan den lyfts upp med hålslev och får mellanlanda på hushållspapper så onödig vätska sugs upp.
3. Lägg tomatskivorna på tallrikar. Krydda dem med hackad timjan. Toppa med fisken och ringla olivolja över.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons