Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt kapkummel med gräslökssås

Annons

 För 4 personer
600 g kapkummelfilé
salt
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl mager grädde
1 tsk vitvinsvinäger
maizena till redning
1 dl hackad gräslök
1 msk konc. kycklingfond
salt och vitpeppar
Se till att fisken ges tid att tina innan tillagning. Vik filéerna med det som varit skinnsidan inåt och lägg i kastrull. Salta och slå på vatten. Sjud fisken under lock cirka två-tre minuter.
Ta kastrullen från värmen men låt fisken dra i vätskan ytterligare någon minut.
Koka upp vatten och grädde i kastrull. Smaksätt med vinäger, gräslök och kycklingfond. Red lätt med maizena och sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt och peppar mot slutet. Serveras med sallad och kokt potatis.

Mer läsning

Annons