Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt kyckling med dragonsås

Annons

För 4 personer

1 kyckling på dryga kilot

1 morot

1 gul lök, 1/2 purjolök

1 palsternacka, 1 bit rotselleri

1 lagerblad

10 lätt krossade vitpepparkorn

1 tsk salt

Till såsen:

4 dl buljong från koket

2 dl grädde

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk hackad dragon

1 msk hackad timjan

2 msk hackad persilja

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

1. Skölj kycklingen och lägg den i en kastrull. Täck med vatten, låt koka i 2 minuter. Slå av vattnet och skölj fågeln.

2. Skala och skär lök och grönsaker i bitar. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen, nu tillsammans med grönsaker, lagerblad, salt och vitpeppar. Slå på vatten så det täcker och sjud fågeln i 35 minuter.

3. Ta upp fågeln och låt den svalna något. Sila buljongen.

4. Koka upp buljong, grädde, vinäger och kryddor till såsen. Red av med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt hackade färska örter. Sjud såsen i 5 minuter.

5. Plocka köttet från fågeln, skär det i bitar och vänd ner det i såsen. Salta och peppra.

Mer läsning

Annons