Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt lax med kyld räkröra

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g laxfilé
1 bit purjolök
några dillstjälkar
1/2 tsk grovt krossad vitpeppar
salt
Till räkröran:
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
100 g skalade räkor
salt och cayennepeppar
Att äta till:
kokt potatis
ärtor
citron
dill

Gör så här:
1. Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med lite vitvinsvinäger. Vänd ner skalade räkor och smaka av med salt och cayennepeppar. Ställ räkröran svalt i väntan på servering.
2. Se till att laxen är skinn- och benfri innan den delas i portionsbitar. Koka upp vatten, salta och lägg i grovt krossad vitpeppar, en bit purjolök samt dillstjälkar. Lägg i fisken och sjud den under lock i 3 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra i ett par minuter på eftervärmen.
3. Ta upp fisken med hålslev och låt den mellanlanda på hushållspapper innan den läggs upp och garneras med dill och citron. Bjud den kalla räkröran till liksom kokt potatis och ärtor.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons