Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt rödspättafilé med äggså

Annons

För 4 personer
25 minuter
700 g rödspättafilé från säkra bestånd
salt och grovkrossad vitpeppar
1 liten gul lök
Till såsen:
1 dl fiskspad
1/2 fiskbuljongtärning
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
3 hårdkokta ägg
Att äta till:
kokt potatis
blandad grönsallad alt. ärter
citron

Gör så här:
1. Koka och skala äggen. Hacka dem inte alltför fint, bäst blir det med kniv då matberedare gör mos av dem.
2. Koka upp 1 liter vatten med lök, salt och krossad vitpeppar. Rulla fiskfiléerna med början från stjärten och med det som varit skinnsidan inåt. Lägg fiskruladerna tätt i en kastrull och sila över den varma och smaksatta vätskan. Sjud fisken 2 minuter under lock och låt den dra ytterligare någon minut i spadet vid sidan av spisen.
3. Koka upp lite spad från fiskkastrullen med mjölk, grädde och en halv fiskbuljongtärning i ny kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Vänd ner de hackade äggen och smaka av med salt och vitpeppar. Kokt potatis, grönsallad och citron smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons