Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt sommartorsk med persiljesås

Annons

För 4 personer
25 minuter
800 g torskfilé från säkra bestånd
1 tärning fiskbuljong
Till såsen:
2 dl vatten (från fiskkoket)
2 dl grädde
1 dl hackad bladpersilja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
kokt färskpotatis
citron
sallad och tomat i bitar

Gör så här:
1. Tvätta och skrapa potatisen blank och fin. Koka potatisen i lättsaltat vatten knappt 20 minuter.
2. Dela fisken i portionsbitar. Lägg dem i kastrull och slå på vatten och salt. Smula ner en tärning fiskbuljong och sjud fisken 2 minuter under lock. Dra kastrullen åt sidan och sila av 2 dl vatten till en ny kastrull.
3. Sätt vattenkastrullen på spisen och tillsätt grädde och vinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse. Tillsätt hackad persilja och sjud såsen 4-5 minuter. Salta och peppra. Servera med kokt färskpotatis, sallad, tomat och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons