Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt torsk med enkel hummersås

Annons

För 4 personer
800 g ekotorskfilé
Till såsen:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
1 msk konc. hummerfond
1 msk tomatpuré
salt
cayennepeppar
Att äta till:
potatismos
grön sparris
ärter

Fräs smör och mjöl i kastrull. Tillsätt vatten och grädde och låt allt koka upp. Smaksätt med hummerfond och tomatpuré. Låt såsen sjuda minst fem minuter. Avslutningsvis smakas såsen av med salt och cayennepeppar. Men se upp, pepparn är superstark så här handlar det bokstavligen om en knivsudd.
Dela torskfilén i portionsbitar. Koka fisken i välsaltat vatten 2 minuter. Låt fisken dra någon minut i vattnet innan den lyfts upp med hålslev. Låt fisken mellanlanda på hushållspapper så det inte blir en massa vatten på tallriken. Servera fisken med hemlagat potatismos samt grön sparris och ärter.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons