Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt torsk med skaldjur och svamp

Annons

För 4 personer

600 g torskfilé

100 g skalade räkor

200 g musslor med skal

1 liter vatten

1 msk vitvinsvinäger

1 tärning fiskbuljong

1/2 gul lök

salt och krossad vitpeppar

Till såsen:

3 dl fiskspad

2 dl grädde

1 msk majsstärkelse

Att äta till:

100 g champinjoner

smör

salt och peppar

citron

dill

1. Koka upp vatten smaksatt med vinäger, fiskbuljong, hackad gul lök, salt och krossad vitpeppar. Sjud blandningen i 2 minuter.

2. Lägg torsken i en kastrull. Sila över det smaksatta spadet och sjud fisken i två-tre minuter. Ta upp fisken och håll den varm. Sila spadet igen. Spara 3 dl till såsen, resten används till

musselkoket.

3. Koka upp 3 dl spad med 2 dl grädde. Red av med majsstärkelse och sjud såsen i fem minuter. Salta och peppra.

4. Skölj musslorna. Ta bort döda exemplar. Koka musslorna fem minuter under lock i det sista av spadet. Sortera bort musslor som inte öppnat sig.

5. Skiva och stek svampen hastigt i smör. Lägg upp fisken, slå sås över och toppa med skalade räkor,

musslor och svamp.

Garnera med dill och citron.

Mer läsning

Annons