Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt torsk med svampsås

Annons

För 4 personer
25 minuter
700 g torskfilé
1 fiskbuljongtärning
Till såsen:
100 g färska champinjoner
1 msk smör
3 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2 krm socker
salt och peppar
Att äta till:
ris eller kokt potatis
ärtor
citron
persilja eller dill

Gör så här:
1. Fisk går snabbt att laga så börja med tillbehören antingen det är ris eller kokt potatis. Frysta ärtor får ett uppkok i saltat och sockrat vatten. Skär citronen i snygga, kärnfria klyftor.
2. Skiva och stek svampen lätt i smör. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och red av med majsstärkelse löst i vatten. Vänd ner svampen och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Se till att fisken är benfri. Vik eller rulla den med det som varit skinnsidan inåt. Lägg fisken i en kastrull och slå på vatten så det täcker och smula i en fiskbuljongtärning. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken i 3 minuter under lock. Lyft upp fisken med hålslev och låt den rinna av innan uppläggning. Servera med persilja och dill.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons