Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korv- & baconlåda med potatismos

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g blandade korvar, gärna med kryddig smak
100 g bacon
1 gul lök
smör och rapsolja
5 dl vatten
1 1/2 msk konc. kalvfond
1/2 msk rödvinsvinäger
1 krm timjan
salt och peppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
1 kg mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
salt och vitpeppar
blandade blad

Gör så här:
1. Skala, dela och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna noga. Avsluta med het mjölk som vispas ner i moset. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela korvarna i bitar. Skär baconskivorna i 4-5 delar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn korv, bacon och lök i lika delar smör och rapsolja. Lyft över till kastrull, tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt allt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp en klick mos på ena sidan av en djuptallrik, fortsätt med korv och sky på andra sidan. Garnera med blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons