Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korv indienne

/

Annons

För 4 personer
25 minuter

600 g falukorv
1 gul lök
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 bananer
smör och rapsolja


Till såsen:
1 äpple
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk curry
3 dl vatten
1 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
rostade solrosfrön

Att äta till:
ris

Gör så här:
1. Strimla korven, skiva lökarna och hacka paprikan grovt. Bryn korv och gul lök ett par minuter med lika delar smör och rapsolja i stekpannan. Tillsätt purjolök och paprika och sänk värmen. Efter ett par minuter lyfts pannan av spisen.
2. Skala, hacka och fräs äpple och lök med curry och olja i en rymlig kastrull. Slå på vatten och grädde, lägg i en tärning grönsaksbuljong och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter.
3. Vänd ner korvblandningen i såsen, salta och peppra. Klyv bananerna och stek bitarna i smör. Lägg bananbitarna och några rostade solrosfrön som garnityr på korvgrytan. Bjuds med ris.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons