Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvgryta med rotsaker och tomatsås

Annons

För 4 personer

600 g blandade korvar, gärna några kryddiga

2 gula lökar

2 morötter

1 bit rotselleri

1 palsternacka

1 liten knippa persilja

3-4 msk konc. tomatpuré

1 msk hackad basilika

1 vitlöksklyfta

4 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 lagerblad

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

pasta

1. Skala rotsakerna. Hacka de gula lökarna, skär morötterna i skivor och skär rotselleri och palsternacka i bitar med 5 millimeters sida. Hacka persilja och basilika grovt. Skär korvarna i bitar.

2. Fräs lök och rotsaker med lika delar smör och rapsolja i en rymlig kastrull. Vänd ner tomatpuré, örtkryddor och riven vitlök. Späd med vatten och konc. kalvfond. Lägg i lagerblad och låt allt koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt grytan sjuda i tio minuter.

3. Stek korvarna två minuter i lika delar smör och rapsolja innan de lyfts över till kastrullen med rotsaker och tomatsås. Låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons