Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvgulasch

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g korv, blandade sorter, gärna kryddiga
3 paprikor, blandade färger
2 morötter
2 gula lökar
100 g rotselleri
100 g kålrot
1 msk rapsolja
4 dl vatten
1/2 tsk grovt krossad svartpeppar
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk konc. tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt
rivet citronskal
Att äta till:
stekt potatis
gröna bönor

Gör så här:
1. Skär korvarna och paprikorna i bitar med 3 cm sida. Skala och skiva morötterna, skala lökarna och skär dem i klyftor samt skala och skär rotselleri och kålrot i centimeterstora bitar.
2. Bryn korv, paprika, lök och rotsaker med olja i en stekgryta. Tillsätt vatten, grovkrossad svartpeppar, kalvfond, tomatpuré och paprikapulver. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt.
3. Blanda i det rivna, yttersta gula skalet från en citron. Servera med små, stekta potatisar med skalet kvar och gröna bönor.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons