Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvsallad med senapsdressing

/

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g korv, blandade sorter
1 litet, färskt vitkålshuvud
100 g haricots verts
2 rödlökar
1 paprika
2 msk olivolja
1 msk vinäger
1/2 dl kokhett vatten
1 tsk italiensk salladskrydda
Till dressingen:
1 msk gult senapsfrö
1 msk brunt senapsfrö
2 msk olivolja
1 tsk vinäger
1 tsk fransk senap
2 dl crème fraiche
1 tsk socker
salt och svartpeppar
Att äta till:
6 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
1. Riv vitkålen och blanda med lättkokta haricots verts samt strimlad rödlök och paprika. Blanda marinad av olivolja, vinäger, vatten och salladskrydda. Blanda grönsaker med vinägretten.
2. Skär bröden i kantfria bitar som doppas i olja smaksatt med riven vitlök. Rosta bitarna i 175 graders ugn.
3. Stöt senapskornen och blanda med övriga ingredienser till en senapsdressing. Dela och grilla eller stek korvarna. Blanda grönsaker och grillad korv. Ringla över dressing och droppa över krutonger.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons