Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttbullar med krämig vitlökspasta

Annons

För 4 personer


30 minuter

500 g blandfärs
1 liten gul lök
2 ägg
1 tsk timjan
1 tsk dijonsenap
ca 2 msk ströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja

Att äta till:
400 g torkad pasta
1 dl grädde
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad chili
1 dl svarta oliver
svartpeppar
1 huvud isbergssallad
2-3 tomater

Gör så här:
1. Skala och finhacka en gul lök. Blanda löken med ägg, timjan och senap i en skål. Arbeta i köttfärsen och avsluta med ströbröd, salt och peppar.
2. Forma och stek köttbullar i lika del smör och rapsolja. Vänd runt köttbullarna i pannan hela tiden så de får fin färg. Mot slutet sänks värmen ordenligt och köttbullarna får steka genom under lock, 3-4 minuter.
3. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i durkslag. Slå tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt grädde, vatten, riven ost och riven vitlök. Värm och krydda med torkad, stött chili, svartpeppar och svarta oliver. Låt allt bli krämigt innan kastrullen lyfts av spisen. Servera med en sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons