Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttbullar på grekiskt vis

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g ren nötfärs
3 msk veteströbröd
1/2 dl rödvin (eller vatten)
1 msk finhackad färsk oregano (1 tsk torkad)
2 ägg
1 msk konc. kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
Att äta till:
150 g fetaost
1 burk färdig tomatsås (pastasås)
500 g färsk pasta (300 g torkad)
blandad sallad

Gör så här:
1. Blanda veteströ med vin eller vatten, ägg och kalvfond. Arbeta i färsen och krydda med finhackad färsk oregano, svartpeppar, salt samt riven vitlök. Forma till köttbullar som steks i olivolja, först i ganska het panna, sedan på betydligt lägre värme i 10 minuter.
2. Skär fetaosten i sockerbitsstora tärningar. Koka upp den färdiga tomatsåsen.
3. Koka pastan i saltat vatten. Låt den rinna av i durkslag innan den fördelas i djupa tallrikar. Slå lite tomatsås över och toppa med köttbullar och fetaost. En grönsallad smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons