Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiff med ljus pepparsås och potatismos

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g blandfärs 70 nöt/30 fläsk
2 ägg
1/2 msk konc. kalvfond
1 vitlöksklyfta, 1 tsk timjan
1 tsk fransk senap av Dijontyp
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1-2 msk potatismospulver
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl mager grädde
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till potatismoset:
12 potatisar av mjölig sort
2 dl mjölk, salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Skala och koka potatisen. Låt den kokta potatisen rinna av ordentligt innan den mosas och vispas upp med kokande mjölk smaksatt med 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda köttfärs med ägg, fond, riven vitlök, timjan, senap och vinäger. Stabilisera färsen med potatismospulver. Salta och peppra. Forma och stek ganska tjocka biffar, cirka 4-5 minuter per sida.
3. Koka upp vatten, grädde och fond till såsen. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Mer läsning

Annons