Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med fransk senapssås

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk timjan
1 msk ljus fransk senap
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 liten gul lök
1 msk smör
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk ljus fransk senap
1 msk konc. kalvfond
1 dl torrt vitt vin alt. 1 msk vitvinsvinäger + 6 msk vatten
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
16 mindre potatisar
100 g haricots verts
blandade blad

Gör så här:
1. Skala och dela potatisarna i halvor på längden. Sprid ut potatishalvorna i ugnsfast form, toppa med frysta haricots verts och ringla över olja. Salta, peppra och stek potatis och bönor 15-20 minuter i 175 graders ugn.
2. Blanda köttfärsen med riven vitlök, ägg, timjan, senap, salt och peppar. Forma och stek biffar i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida.
3. Fräs hackad lök med smör i en kastrull. Tillsätt vatten, grädde, senap, kalvfond, vin eller vinäger och vatten. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Färga med sojan. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons