Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g blandfärs 70 % nöt och 30 % fläsk
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk konc. kalvfond
1 tsk timjan
1 dl rödvin eller vatten
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 liten gul lök
1-2 msk grönpeppar i lag
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
4-5 tomater
1 liten rödlök

Gör så här:
1. Tvätta och skär potatisen i klyftor som sprids ut i en långpanna. Ringla över en matsked olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i 200 graders ugn i cirka 20 minuter.
2. Blanda köttfärs med ägg, riven vitlök, kalvfond, timjan, vin eller vatten samt salt och peppar. Forma och stek pannbiffar.
3. Finhacka och smörfräs lök tillsammans med grönpeppar. Tillsätt vatten, grädde, fond och soja. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Serveras med tomatbitar och hackad rödlök.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons