Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med stuvad vitkål

Annons

För 4 personer
500 g blandfärs, 70/30
1 ägg
2 msk ströbröd
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
Till skyn:
2 dl mager grädde
1 tsk konc. kalvfond
1 tsk timjan
Till vitkålen:
1 litet vitkålshuvud
3 dl mjölk
1/2 tsk mald kummin
1 tärning grönsaksbuljong
maizena

Strimla kålen i matberedare eller med kniv. Ta inte med den hårda rotstocken. Koka kålen 5 minuter i saltat vatten. Låt den rinna av i durkslag men spara lite kålvatten. Koka upp mjölk och någon deciliter kålvatten. Smaksätt med grönsaksbuljong och red med maizena. Vänd ner kålen och smaka av med kummin, salt och peppar.
Blanda ägg, ströbröd, vatten och kalvfond. Arbeta i färsen, salt och vitpeppar. Forma och stek fyra biffar i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Ta upp biffarna och slå i grädde och kalvfond. Krydda med timjan och låt skyn koka upp innan den hälls över biffarna.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons