Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med tre sorters peppar

Annons

4 personer
30 minuter.
600 g nötfärs
1 ägg
3 msk veteströbröd
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk torkad grönpeppar
1 krm svartpeppar
1 tsk finhackad timjan
1 msk konc. kalvfond
1/2-1 tsk salt, smör och rapsolja.
Till såsen: 3 dl vatten, 1 msk konc. kalvfond, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten.
Att äta till: Stekt potatis, blandade salladsblad, 2 tomater.
Gör så här:
1. Stöt pepparkornen grovt i mortel och hacka timjan fint. Blanda ströbröd och ägg i en bunke. Rör i pepparblandningen, köttfärs, kalvfond, timjan och salt. Forma 8 biffar som steks i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja cirka 3-4 minuter per sida.
2. Koka upp vatten, kalvfond, soja och vinäger i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda i 5 minuter.
3. Bjud biffarna med sås, stekt potatis, blandade salladsblad och tunna skivor av tomat.

Mer läsning

Annons