Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krabbkakor med blandade grönsaker

Annons

För 4 personer
200 g krabba eller krabbpinnar
400 g kapkummel eller gösfilé
1 tsk salt eller 1 msk fisksås
2 äggvitor
1 msk finhackad chili
1 lime
rapsolja till stekning
Att äta till:
Blandad sallad
Mager yoghurt smaksatt med rivet limeskal och färsk ingefära

1. Kör fisk- och krabbkött i matberedare med kniven monterad. Det ska bli en ganska slät färs.
2. Tillsätt äggvitor, salt eller fisksås (finns i thaisortimentet i din butik) finhackad chili, det rivna skalet från en lime samt saften den innehåller. Arbeta samman hastigt och forma små biffar.
3. Stek krabbkakorna i olja, i ganska het panna, ett par minuter per sida. Själv brukar jag steka yta i pannan och sedan låta krabbkakorna steka färdigt några minuter i 175 graders ugn.

Mer läsning

Annons