Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräftgratinerad rödspätta

Annons

För 4 personer
600 g rödspättafiléer
1 fiskbuljongtärning
salt och peppar
Till såsen:
3 dl vätska från fiskkoket
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk
vatten
1/2 msk konc. hummerfond
Till duchessepotatisen:
1 kg mjölig potatis
2 äggulor
1 msk rapsolja
Att äta till:
150 g kräftstjärtar
citron
dill
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Slå av vattnet, mosa potatisen och tillsätt äggulor och olja. Salta och peppra.
2. Rulla fiskfiléerna med det som
varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i kastrull. Koka upp vatten smaksatt med riven fiskbuljongtärning, salt och peppar. Slå vätskan över fisken och sjud den under lock i 2-3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och låt den rinna av.
3. Koka upp vatten från fiskkoket med vitt vin och grädde. Red av med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med hummerfond, salt och peppar.
4. Spritsa moset längs kanten på ett ugnsfast fat eller form. Lägg fisken i mitten med drygt hälften av kräftstjärtarna ovanpå. Avsluta med sås. Gratinera i 225 graders ugn till dess att allt har fin färg. Garnera med kräftstjärtar, citron och dill.

Mer läsning

Annons