Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräftsallad med citronkryddad mathavre

Annons

För 4 personer

2 dl mathavre

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 citron

4 tomater

1/2 gurka

blandade salladsblad

bladpersilja

1 burk kräftstjärtar, 170 g

2 dl finhackad rättika

250 g färskost, (Keso)

2 msk majonnäs

salt

ytterst lite cayennepeppar

1. Låt kräftstjärtarna rinna av i trådsil och hacka dem grovt. Skala och finhacka rättika. Blanda färskost och majonnäs i en bunke. Vänd i hackade kräftstjärtar och rättika. Blanda och smaka av med salt och en knivsudd cayennepeppar. Ställ svalt.

2. Mät upp mathavren i en finmaskig trådsil. Spola av mathavren under rinnande vatten innan den läggs i kastrull. Tillsätt 4 dl vatten och en tärning grönsaksbuljong. Koka mathavren utan lock i 12 minuter utan att röra i kastrullen. Tvätta en citron noga och riv bort det yttesta gula skalet. Blanda raspet med den kokta mathavren.

3. Lägg upp mathavre, blandade salladsblad, bladpersilja och bitar av gur

Mer läsning

Annons