Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig laxpasta

/
  • Pasta blir bäst om man bjuder den med en krämig ostsås. Bygg på med kallrökt lax och måltiden blir komplett.

Annons

För 4 personer
15 minuter
500 g färsk tortellini med ostfyllning, 2 förpackningar
400 g varmrökt lax
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk veg. buljongpulver
1 dl riven ost
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
Att äta till:
blandade salladsblad och persilja
rädisor

Gör så här:
1. Plocka ner laxen i bitar. Ta bort ben och skinn. Laxen behöver inte värmas men den bör hålla rumstemperatur för att smaka som bäst.
2. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt vegetariskt buljongpulver och red av såsen med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med riven ost och svartpeppar. Salta mycket försiktigt eftersom både ost och lax bidrar med salt.
3. Tortellini ska kokas exakt, kolla på förpackningen för rätt tid. Koka upp vatten, salta sparsamt och lägg i tortellini. Normalt brukar koktiden vara cirka 3 minuter. Låt den färdigkokta tortellinin rinna av ordentligt i durkslag. Lägg upp tortellini i djupa tallrikar, fördela såsen över och toppa med lax, blad och rädisor.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons