Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig pasta med köttfärs och rotsaker

/

Annons


För 4 personer
20 minuter

500 g nötfärs
1 påse rotfruktsblandning, ca 500 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 dl rödvin (alt. buljong)
1/2 msk konc. kalvfond
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt och svartpeppar

Till pastan:
300 g pennemakaroner
1 dl riven ost
1 dl mager grädde
svartpeppar

Gör så här:
1. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Fräs rotfruktsblandningen med olivolja i stekgryta tills dess att rotsakerna börjar mjukna. Det tar normalt 2-3 minuter.
2. Blanda ner köttfärs och lökhack. Fräs samman och tillsätt tomatpuré, rödvin eller buljong, kalvfond samt örtkryddor. Sjud på svag värme i 10 minuter. Salta och peppra.
3. Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen och blanda i ost, grädde och ta ett par tag med svartpepparkvarnen.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons