Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroppkakor med skirat smör

Annons

För 4 personer
45 minuter
8-10 råa potatisar
4 kokta potatisar
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyll med:
1 paket rimmat fläsk, ca 150 g
1 gul lök
1/2 tsk krossad kryddpeppar
Att äta till:
smält smör
rårörda lingon

Gör så här:
1. Förbered fyllningen. Tärna fläsket och hackad löken. Fräs ihop i panna och krydda med mortelstött kryddpeppar.
2. Skala och riv de råa potatisarna. Lägg rivet i ett durkslag, sätt en skål under och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Efter någon minut kan man slå bort vattnet men se till att stärkelsen på botten blir kvar. Lägg den rivna potatisen i skålen. Riv den kokta potatisen och blanda i den tillsammans med mjöl och salt.
3. Forma bollar stora som ägg. Öppna dem från sidan och lägg stoppa in en tesked fyllning i varje. Sjud kroppkakorna i saltat vatten cirka 20 minuter. Äts med smält smör och rårörda lingon.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons