Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig champinjonsoppa

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g färska champinjoner
1/2 dl finhackad gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
3 dl mager matlagningsgrädde
7 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1-2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad bladpersilja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar

Gör så här:
1. Skölj svampen hastigt och ruska av den i durkslag. Skiva den sedan ganska grovt. Finhacka den gula löken. Fräs svamp och lök med smör och rapsolja i vid panna eller kastrull. Medelvärme och flera vändningar är det som gäller. Låt den sedan efterdra på avstängd platta några minuter.
2. Koka upp grädde och vatten smaksatt med grönsaksbuljong, pressad eller riven vitlök och hackad bladpersilja. Vänd ner svampen och sänk värmen. Låt soppan sjuda i 5 minuter.
3. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud seden soppan ytterligare 5 minuter. Smaka till sist av med salt och vitpeppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons