Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig kalkonfilé

Annons

För 4 personer
45 minuter + tid för marinering
700 g kalkonfilé (2 st.)
Till marinaden:
1 gul lök
2 gröna jalapeno
2 msk riven färsk ingefära
1 msk timjan
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk mald svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 msk kinesisk soja
1 msk rapsolja
2-3 dl vatten
Att äta till: Ris, 600 g blandade, strimlade grönsaker eller 1 påse färdiga wokgrönsaker.

Gör så här:
1. Blanda marinaden av skalad och finhackad gul lök, finhackad jalapeno utan mellanväggar och fästen, skalad och fint riven ingefära, hackad timjan, krydd- och svartpeppar, vinäger, soja och rapsolja. Lägg kalkonfiléerna i en kraftig plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och lägg kallt ett par timmar.
2. Lägg kalkonfiléerna med marinad och allt i en stekgryta. Slå på vatten, lägg på lock och sätt in grytan i 175 graders ugn i 30 minuter. Ös eller vänd kalkonfiléerna ett par gånger under tillagningen.
3. Ta ut grytan men låt köttet ligga kvar i grytan i 10 minuter innan det skivas upp och bjuds med ris och snabbstekta wokgrönsaker.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons