Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig pasta

/

Annons


För 4 personer
20 minuter

500 g köttfärs, 100% nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
2 msk konc. tomatpuré
1 msk konc. kalvfond
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk torkad, flisad chili
rapsolja
salt och svartpeppar
300 g torkad pasta
1 msk olivolja
2 dl riven ost, gärna lagrad
100 g ruccolasallad

Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken fint. Bryn köttfärs och lök med rapsolja i en stekgryta. När färsen är grå och grynig tillsätts riven vitlök, krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, vinäger och chili. Låt allt koka upp för att sedan bara sjuda sakta i 10 minuter med locket på glänt.
2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Låt den färdigkokta pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen, ringla över olivolja och blanda ned riven ost. Krydda med svartpeppar.
3. Smaka av köttfärssåsen med salt. Lägg upp pasta och köttfärssås i djupa tallrikar. Toppa med ruccolasallad och servera, som alltid med pasta, direkt.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons