Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddiga julkakor

Annons

Cirka 30-40 kakor
100 gr rumsvarmt smör eller margarin
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
1 ägg
4,5 dl mjöl
1 krm salt
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
socker att doppa kakorna i
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman smöret med farinsocker och vaniljsocker och blanda sedan ner sirap och ägg.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, ingefära, kanel och salt för sig och rör sedan ner det i smörblandningen tills det blir en smidig deg.
Rulla till små bollar och doppa halva bollen i strösocker.
Lägg kakorna på en plåt, platta försiktigt till dem lite så de inte rullar.
Grädda kakorna i 200 grader i cirka tio minuter.

Mer läsning

Annons