Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med äpplen och ingefära

Annons

För 4 personer
45 minuter
600 g kycklingfilé
2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk soja
2 äpplen
1 tsk riven ingefära
Att äta till:
råstekt potatis
broccoli, gröna bönor, paprika och grön sparris

Gör så här:
1. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt fond och soja. Sjud såsen i 5 minuter. Skala och dela äpplena i klyftor. Skala och riv ingefäran. Blanda ner äpplen och ingefära när såsen är klar. Salta och peppra.
2. Skiva och skölj potatisen under rinnande vatten. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja. Lägg över på ugnsfast fat. Efterstek potatisen 10-12 minuter i 175 graders ugn.
3. Ge grönsakerna ett hastigt uppkok i vatten. Sila av vattnet och lägg grönsakerna i en ny ugnsfast form. Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 delar. Vänd dem i vetemjöl och stek i lika delar smör och rapsolja så att de får fin färg. Lyft över bitarna till grönsaksformen och sätt in allt i 175 graders ugn i 5-6 minuter.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons