Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med chilisky

Annons

För 4 personer
15 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 chili
100 g frysta haricots verts
5 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk rapsolja
2 dl stark tomatsås, typ färdig pastasås
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt
Att äta till:
ris
blandade blad

Gör så här:
1. Hacka den gula löken. Skär chilin i mindre bitar. Lägg lök, chili och kycklingkött i en kastrull. Slå på vatten och fond. Koka upp och sjud allt under lock i 3-4 minuter.
2. Sila av och spara vätskan. Plocka ner kycklingköttet i mindre bitar. Hetta upp en panna med höga kanter och tillsätt olja. Woka kött och haricots vertsblandningen någon minut.
3. Tillsätt tomatsås och sila över hälften av skyn från förkokningen. Koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud allt i 2-3 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar.
Serveras med ris och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons