Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med dragonpepparsås

Annons

För 4 personer
40 minuter
600 g kycklingfilé
2 msk chilisås på tomatgrund
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk svartpeppar
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
2-3 tomater

Gör så här:
1. Blanda chilisås, olja och soja i en skål. Lägg kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och pensla dem med blandningen. Salta, peppra och stek kycklingen 25 minuter i 175 graders ugn.
2. Koka upp vatten, vin, grädde och fond i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt hackad dragon och peppar. Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Låt kycklingen vila några minuter innan den skivas upp. Servera kokt potatis, blandade blad och tomatklyftor till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons