Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med ingefära

/
  • Kokt kyckling smaksatt med syrliga äpplen, lök och ingefära är mat som passar nu.

Den här rätten kom till av en slump efter mottot man tar vad man har. Hemma fanns lök och äpplen. Och lite benfritt kycklingkött.

Annons

Ingefärskyckling
För 4 personer
30 minuter


700 g benfritt kycklingkött
1 stor gul lök
2 syrliga äpplen
1 msk mald ingefära
smör och rapsolja
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
4 kvistar färsk timjan
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
salt och vitpeppar


Att äta till:
ris
ärtor

Gör så här:
1. Skala och skär löken i mindre bitar. Kärna ur äpplena, skalet kan få vara kvar. Skär kycklingen i "grytbitar", det vill säga i bitar med 2-3 centimeters sida. Tvätta av redskap och händer efter arbetet med rå kyckling.
2. Bryn lök och äpple i lika delar smör och rapsolja. Pudra på ingefära och låt allt svettas någon minut i panna eller gryta. Ta upp lök och äppelbitar och fortsätt med kycklingbitarna. När de fått färg tillsätts vatten och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Krydda med finhackad timjan, kycklingfond och soja. Sjud grytan i 5 minuter.
3. Lägg i lök och äppelbitarna. Sjud grytan i 8-10 minuter till och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.
4. Ät med ris och ärtor.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons