Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med ljus apelsinsås

/
  • Pasta med smörstekt kycklingfilé och ljus apelsinsås smakar underbart och fungerar som en vitamininjektion.

Annons

4 personer

4 portionsstora kycklingfiléer

salt och vitpeppar

smör och rapsolja till stekning

pasta

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl pressad apelsinjuice

1 msk konc. kycklingfond

1 msk grönpeppar

1/2 msk finstrimlat apelsinskal (även här känns det bäst med ekologiskt odlad frukt)

1 msk vitvinsvinäger

maizena till redning

salt

Att äta till:

ärtor

bitar av apelsin

1. Tvätta apelsinen till såsen noga. Skär loss och strimla det yttersta skalet med vass kniv. Dela och pressa saften ur frukten.

2. Koka upp grädde, vatten, saften från frukten och koncentrerad kycklingfond i kastrull.

Tillsätt grovt hackad grönpeppar (här tycker jag att grönpeppar i lag ger bästa resultat), strimlat apelsinskal och vitvinsvinäger. Koka upp och red av med maizena. Sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt.

3. Koka pasta och ärtor.

4. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.

Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Fettblandningen gör att man får smörsmak men slipper steka i mörkt, bränt fett som lätt blir följden om man enbart använder smör. När filéerna fått färg runt om sänks värmen till lägsta nivå och den fortsatta tillagningen sker under lock till dess kycklingen är helt genomstekt.

Mer läsning

Annons