Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med saffransris

/

Julkryddat i advent.

Annons


För 4 personer
40 minuter

600 g kycklingfilé
salt och vitpeppar
smör och olivolja
3 dl långkornigt ris
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 rödlök, 1 vitlöksklyfta
1 msk konc. kycklingfond
5 dl vatten
2 dl djupfrysta ärtor
8 körbärstomater
10 färska champinjoner
1 dl svarta oliver, 1 citron
några kvistar färsk oregano

Gör så här:
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och vitpeppar. Bryn bitarna i olja och efterstek under lock på låg temperatur med en klick smör i pannan. Beräkna stektiden till 15 minuter. Ös köttet flera gånger.
2. Skala och finhacka rödlöken. Blanda saffran och 1/2 tsk salt. Fräs ris, rödlök och saffran med en matsked olja i en kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt vatten och fond. Sjud riset i 20 minuter. Dra kastrullen från värmen, blanda i ärtor och lägg på locket igen. Låt stå några minuter.
3. Skiva och stek svampen någon minut. Dela körsbärstomaterna i halvor. Blanda riset med svamp och tomater och lägg som grund på fat eller tallrikar. Toppa med kycklingfilé skuren i skivor, oliver, citronklyftor och färsk oregano.

Mer läsning

Annons