Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med yoghurt och curry

Annons

För 4 personer
30 minuter

500 g benfritt kycklingkött
1 stor gul lök
2 morötter
2 dl kålrot skuren i bitar
100 g färska champinjoner
1 msk curry
1 msk konc. kycklingfond
4-5 kvistar färsk timjan
3 dl vatten
2 dl kokbar yoghurt
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
rapsolja
salt och peppar

Att äta till:
ris
rårivna morötter

Gör så här:
1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och skär kålroten i sockerbitsstora tärningar. Skiva svampen. Avsluta med att skära kycklingköttet i bitar. Diska redskap och tvätta händerna efter hanteringen av rå kyckling.
2. Bryn allt med rapsolja i en stekgryta. Efter någon minut tillsätts curry och allt får bryna ytterligare någon minut under varsam omrörning.
3. Tillsätt vatten, fond och timjan. Låt grytan puttra under lock i 8-10 minuter. Tillsätt yoghurt och rör ner majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och rårivna morötter.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons