Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling på afrikanskt vis

Annons

För 4 personer
35 minuter
4 kycklingfiléer
6 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl grovt hackade aprikoser (torkade)
1 paket saffran
1 tsk malen kanel
saften från 1 citron
1 msk olivolja
vatten, ca 5 dl
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
mandelspån
bladpersilja
couscous

Gör så här:
1. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka den gula löken. Fräs tomat- och lökhack någon minut i en stekgryta med en matsked olivolja. Tillsätt saffran, riven vitlök, grovt hackade aprikoser, kanel och saften från en citron. Vänd runt och lägg i kycklingfiléerna. Slå i vatten så det precis täcker. Lägg på lock och låt allt koka upp. Sänk värmen så grytan bara sjuder i 20 minuter.
2. Ta upp kycklingfiléerna och håll dem varma på en tallrik täckt med folie.
3. Koka upp vätskan i grytan och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt vätskan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp kycklingen. Slå vätska med frukt och grönsaker över. Toppa med mandelspån och bladpersilja. Servera med couscous.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons