Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingburgare i gott bröd

Annons

För 4 personer
350 g kycklingfärs
1 ägg
1 krm curry
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
rapsolja
Till dressingen:
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk lökpulver
1 krm curry
salt och peppar
Till servering:
blandade salladsblad
4 tunna skivor färsk ananas
varma ciabattabröd i portionsstorlek

Blanda dressingen. Skär fyra tunna skivor ananas. Putsa utsidan och ta bort mittdelen.
Blanda kycklingfärs med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Forma och stek fyra kycklingburgare direkt i pannan. Beräkna stektiden till 3 minuter per sida.
Värm ciabattabröd i ugnen. Dela dem som hamburgerbröd och grunda med sallad. Fortsätt med kycklingburgare och ananasskiva. Avsluta med dressing. Serveras gärna med extra plocksallad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons